TOKİ - SPK'da yeni skandal

Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın mitinglerinin ev sahibi TOKİ, SPK'yı da içine alan bir skandala imza atıyor.

GERÇEK GÜNDEM / Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) büyük boyutta yaptığı alım ve satımları Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) bildirmediği ortaya çıktı. SPK'nın bu duruma ses çıkarmaması ise "skandal" olarak nitelendi.

Yaklaşık beş yıldır AKP'nin "alt grubu" gibi faaliyet gösteren TOKİ'nin yeni bir skandala imza attığı ortaya çıktı. Kanuna göre, büyük boyutlu alım ve satımlarda SPK'yı bilgilendirmesi gereken TOKİ'nin bunu yapmadığı öğrenildi. TOKİ'nin ayrıca KEY ve memur temsilcilerini de yönetime almadığı ortaya çıktı.Kanuna aykırı bu işlemler konusunda TOKİ'nin mercek altına alınması gündeme geldi.

Son dönemlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerine ev sahipliği yapmasıyla gündeme gelen TOKİ'nin yaptığı iki hukuksuzluğu ortaya çıkaran Gerçek Gündem Haber Merkezi, ısrarlı sorularına rağmen, kurumun yetkililerinden uygulamalara ilişkin yanıt alamadı.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar'a konuyla ilgili soruları yönelten Gerçek Gündem, "Çok yoğunuz" yanıtıyla karşılaştı. Yazılı sorularımızı yanıtlamaktan kaçınan TOKİ Basın Danışmanlığı ise, "Sorularınızın yanıtlanabilmesi için yöneticilerimizin burada olması gerekiyor, bizim 81 ilde şantiyemiz var dolayısıyla çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Başkanımız da Ankara'da değil" dedi.

SPK DA SORULARI YANITLAMIYOR

Öte yandan, konunun muhatabı olan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yetkilileri de mevzuata aykırı işlem yapılmasına yönelik sorularımızı yanıtlamaktan ısrarla kaçındı. Yaklaşık bir ay önce yönelttiğimiz soruların yanıtını veremeyen SPK, muhabirimiz Hediye Eroğlu'na "Biz sizi arayacağız" demekle yetindi. Eroğlu'nun "Bilgi Edindirme Kanunu" çerçevesinde yönelttiği sorular da üzerinden geçen "15 günlük yasal süre"ye rağmen cevaplandırılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber